Szeretettel köszöntelek a BEZZEG A KECSKE közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BEZZEG A KECSKE vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BEZZEG A KECSKE közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BEZZEG A KECSKE vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BEZZEG A KECSKE közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BEZZEG A KECSKE vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BEZZEG A KECSKE közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BEZZEG A KECSKE vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hamar Bernadett üzente 8 éve
Sziasztok! A hétvégén elkészítettem első sajtomat. Igaz, pici lett, kb.25 dkg-os, de nem bírtam kivárni, amíg több tej lesz. Így csak 2 l kecsketej àllt rendelkezésre. Sokkal jobb lett, mint remélni mertem. De be kell vallanom, nagyon sokat segítettek a ti hozzászólásaitok. Már jó ideje olvasom őket, hiszen tele vannak hasznos tanácsokkal, javaslatokkal. Aztán tegnap joghurtot csináltam, immár második alkalommal. Az elsővel nem voltam elégedett, mert bár az íze finom volt, túl híg lett. Azonkívül a kívánt hőfokot sem tudtam tartani órákon át. (talán ezért lett folyós). Tegnap viszont olvastam itt, hogy hűtőtàska és jégakku felforrósítva csodàt tehet. És lám, így lett! :-) Isssteni joghurt lett a végeredmény! Ezúton is szeretném megköszönni Nektek a segítő szándékot és a rengeteg hasznos és jó tanácsot! További jó alkotást (sajt, kefír, joghurt, túró stb.) kívánok mindenkinek!
Kovács Brigitta üzente 8 éve
Ez alapján a 0,8 oltó nem sok. Préselni nem szoktam. Szürőben lecsöpög. Pl ami nagyon nyikorgott mar egy napja egy csepp sem csepegett már ki. Kipróbáltam bő 3 l tej 0,3 oltó. (Közel 40 dkg lett, előzőleg 5 literből 63 dkg) Ez már annyira nem sőt alig nyikorog pedig még nem hagytam annyira lecsepegni még másnap is jött belőle. De nagyon finom. Érlelni nem tudom mert nincs hol, na meg ideje sincs rá a kész sajtnak. Próbálkozok még. Köszi a segitséget.
sándor lászló üzente 8 éve
Szia! Szerintem az el járás jó. lehet hogy az oltó sok volt bele 0.2 ml használ vagy 0.3 at/liter tejbe. Préselni hogy szoktad? Mert lehet túlságosan savós a sajt.
Kovács Brigitta üzente 8 éve
sándor lászló üzente 8 éve
Szia! Én 0.2 ml oltót teszek 1 liter tejhez, NYIKOROG, hát függ az oltó menyiségétől, és az oltási hőmérséklettől, én nem hőmérőzök, ki tapasztaltam hogy milyen hő foknál jó a sajtom és mindig addig melegítem, szóval én csak bele dugom az ujjamat a tejbe és érzem h mikor elég a hő fok és tökéletes. Ki kell tapasztalnod, de forró ne legyen, a langyos és forró közti hő mérséklet a jó, vagy is nekem!
Kovács Brigitta üzente 8 éve
Bocs az előző rövid kérdésért... 5 l tejhez 0,8 ml oltót tettem. Állaga ize tökéletes de nyikorog a fogam alatt. És sós. 1 l viz 20 dkg só a sófürdő amibe tettem másfél órát mégis kicsit sós. Pedig elvileg 6 órát kellett volna úsznia (szerintem akkor már a szánkat szétmarná). Ez mitől lehet?
Joghurtot is szeretnék késziteni. Hol lehetne olcsón kis mennyiségű kulturát venni?
Ismeri valaki a sóskával oltást? Örülnék ha megosztaná a részleteket.
Köszi Brigi
Kovács Brigitta üzente 8 éve
sándor lászló üzente 9 éve
K. Zsófia üzente 9 éve
sándor lászló üzente 9 éve
Sziasztok! Szeretnék tavasztól érlelt sajtokat csinálni, eddig friss sajtokat csináltam és bele vágnék az érlelt sajtok készítésébe is. Az lenne a kérdésem hogy mikor a tejet be oltom, akkor kell hozzá adni a kultúrát?A préselés , formázás után rögtön mehet az érleléshez ki alakított helységbe a sajt? Milyen el járásokat kell érleléskor csinálni? Gondolok a forgatástól kezdve mindent amit ilyenkor kell csinálni.... Milyen kultúrával jó csinálni? Valaki ha lenne szíves le írni dió héjban az érlelt sajtok gyártását, mentét.. Nagyon Szépen meg köszönném!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás